новоцензурни
печати
антарктическа
поща
приятеликонтактпроверка
поръчки
съветикошница
and or
        

Съвети и помощна информация

Търсене

При работа с базата на philatelicmarket.com е необходимо да обърнете внимание на няколко правила.

1. Може да търсите по име на серия, име на марка номер по локален каталог, номер по Михел и номер по Скот. За целта пред да натиснете бутона търси е необходимо да изберете по какъв критерии ще бъде търсенето.
2. Търсенето на серия работи само на езика които ползвате за показване на страниците Ако сте избрали български и търсите име на английски то за да намерите марката е необходимо да превключите на този език. Езика не засяга търсенето по номера.
3. Не всички марки имат имена и поради тази причина бихме ви препоръчали да търсите марките като номера.
4. Резултата от търсенето по име на серия на български автоматично ви посочват номерата на марките по каталога на СП "Българска филателия и нумизматика" При търсене на марка се показват и трите каталога. Страницата на всяка серия винаги показва номерата и по трите каталога.
5. За блоковете по Михел трябва да напишете преди номера block без разстояние между двете. В базата са въведени само номерата на блоковете по Михел и е игнорирана допълнителната номерация която Михел дава на марките в блока. Поради това може да не откриете някои номера на марки по Михел. По българския каталог са представени всички номера.
6. Тематичните страниците и годишните страници могат да бъдат показвани с изображения което забавя тегленето или само като списък.
7. При страниците за годините ако периода съдържа повече марки периода е разделен на страници за всяка година вижте линковете под синьото поле.

Цени и плащания

При ползване на български език всички цени са в лева. На другите езици цените се прекалкулират в съответната валута по официалния курс.


Приемаме плащания с карти носещи логото на MasterCard, Maestro, Visa, Visa Electron.
Разплащанията се извършват чрез програмите MasterCard SecureCode и Verified by VISA, които осигуряват най-високата степен на сигурност при картови разплащания в интернет.
Ако картата Ви е абонирана за участие в тези програми, по време на плащането ще бъде необходимо да се легитимирате пред Вашата банка-издател чрез Вашата SecureCode или VbV парола.
Плащанията се извършват чрез платформата на ДСК банк OTP croup в левове по официалния курс на деня.

Ако сте пропуснали да платите при завършване на поръчката си, то това може да се направи и при проверка на заявката. Бутона за плащане чрез карта е активен за всички неплатени поръчки.

Приемаме плащания с PayPal. Може да заплатите и чрез банков превод, но при трансфера е нeобходимо да посочите че абсолютно всички разходи са за ваша сметка. Също така може да ползвате фирми като Western Union, Money gram и т.н., но е нобходимо да ни изпратите номера на превода след като го направите.

Не работим с наложен платеж.

Доставки

Всички пръчки се изпращат като препоръчана пратка чрез Български пощи след като заявката е платена. При приключване на заявката се вижда номера на поръчката чрез които може да се проверява статуса, движението и какво съдържа. Потвърждение с номера се изпраща на посочения е-майл.

Цената за доставката не зависи от броя на поръчаните марки. Ако сте поръчали само български марки и сте в България доставката е 1,95 лв и се осъществява в рамите на 10 дни. Ако пратка включва и чужди марки цената е 5.00 евро и се осъществява в рамкитена 30 дни.

При доказана повреда или загубване на пратка разходите се поемат от наша страна като ви се изпращат нови марки. Ако сте недовлни от качествотот на дадена марка ще ви бъде направена замяна.

Може да върнете пратката по пощата в 14 дневен срок от получаването, ако не е нарушена прозрачната опаковка, като приложите в колета банкова сметка или три имена и адрес на които да бъде изпратена сумата след получаването им.

Съобразно ЗЗП чл. 53 до изтичане на 7 дневния срок посочен в ЗЗП чл. 55 всички плащания се приемат като депозит.

ИЗБЕРЕТЕ ДЪРЖАВА

ИЗБЕРЕТЕ ЕЗИК

ИЗБЕРЕТЕ ГОДИНА
bulgaria

1879-1888

1889-1898

1899-1908

1909-1918

1919-1928

1929-1938

1939-1948

1949-1958

1959-1968

1969-1978

1979-1988

1989-1998

1999-2008

2009-2018

2019-2023